Paula Örn drog nitlotten

Paula Örn drog nitlotten

NÖDINGE. När de sista rösterna räknades på onsdagen förlorade Socialdemokraterna sitt sista mandat i riksdagen. På den stolen skulle alebon Paula Örn ha suttit.
– Det var ett brutalt sätt att förlora på, säger hon i en kommentar till lokaltidningen.
Socialdemokraterna i
Västra Götalands västra distrikt såg länge ut att få det sista utjämningsmandaten. Det hade betytt fyra platser i Sveriges riksdag, men när de sista valsedlarna räknades konstaterades att Ulf Kristerssons sida nöp det 176:e mandatet. Det betyder istället att gymnasieläraren Johanna Rantsi (M) fick Stockholm som ny arbetsplats. För Ales tidigare kommunalråd, Paula Örn (S), var det däremot en tung dag.
– Jag visste att det var osäkert och var beredd på det värsta, men visst är det tungt att förlora ett mandat när vi är så otroligt nära. För mig personligen var det brutalt att just det mandaten av 349 var mitt som gick förlorat.
Att det kommer att påverka hennes politiska engagemang är inte troligt. Tvärtom.
– Eftersom jag bär på de socialdemokratiska värderingarna känns det mer angeläget än tidigare att stå upp nu. Sverige kommer sannolikt att få den mest högerkonservativa regeringen någonsin som hotar A-kassan och vården för cancersjuka med mera.
Vilka andra eventuella uppdrag som väntar Paula Örn är inte klart än.
– Vi får se vad partiet vill ha mig till, säger hon avslutningsvis.