SD är ett borgerligt parti!

En röst på Sverigedemokraterna kunde lika gärna vara en röst på Moderaterna. Det blev än tydligare när partiets förstanamn intervjuades i Alekuriren förra veckan. Ni som tror att en röst på SD är att ”röra om lite i grytan” kunde inte ha mer fel. En röst på SD är en röst för fortsatt högerstyre i Sverige och i Ale. När man tittar på hur SD faktiskt röstar så röstar de med moderatledningen i princip 9 fall av 10. De har till och med börjat rösta för högre borgensavgift för hyresgäster och nej till ett aktivt arbete mot ungdomsarbetslösheten i Ale trots att de hävdar att detta är frågor som SD står upp för.

Men, det viktigaste skälet till att man inte ska rösta på SD är att SD är ett främlingsfientligt parti som inte delar den människosyn som vi socialdemokrater och andra partier står för. Det är ett parti som tycker att vissa människor är förmer än andra och hudfärg och religion är centralt för vilken sorts människa du är.
Använd din demokratiska rättighet att rösta, både i helgens val till Europaparlamentet och i höstens nationella val, och lägg din röst på ett parti som står upp för alla människors lika värde. Till exempel vilket parti som helst utom SD.

Paula Örn
Socialdemokrat