Succé på pausen i Nödinge

Många frågor till S under aktivitetskvällen i Nödinge

På onsdagskvällen bjöd Socialdemokraterna i Ale kommun in till samtal med din lokala politiker. Intresset var stort och det samlades mycket folk på lekplatsen Pausen och samtalen blev både många och långa i den ljumma kvällssolen.
Frågor som ställdes var bland annat kring majoritetens budget som Anette Håkansson och Johnny Sundling fick svara på frågor om. Den video vi var med i om delårsrapporten efter förra kommunfullmäktige hade några tittat på, säger Johnny Sundling och därför blev det naturligt att de ställde frågor till just oss två om det. Vi ville ju bara förtydliga hur Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ales gemensamma budget lett till att det i kommunen sedan årsskiftet faktiskt går hela 70 personer färre till jobbet i Ale kommuns skolor och vår barnomsorg. Jag känner att i och med frågorna så har den lilla filmsnutten verkligen nått ut, säger Anette Håkansson. Att flera har uppmärksammat och förstått skillnaden är verkligen jättekul även om budskapet är tråkigt flikar Johnny in.
Hur Socialdemokraternas kampanj på nationell nivå, att partiet vill införa gratis sommarlovsaktiviteter med lunch för barn skulle kunna genomföras just i Ale diskuterades. Samtal fördes både om ungas chans att komma ut och ta sina första stapplande steg på arbetsmarknaden, få lite arbetslivserfarenhet och samtidigt få känna att de tjänar pengar var det flera vuxna som tyckte var en viktig fråga, förklarar Christine Marttila.
Johan Nordin var på plats var på plats för att möta allmänhetens frågor kring utbyggnad och samhällsbyggnad och såklart ställdes frågor om utvecklingen av Ale torg. Flera småföretagare på bland annat Ale torg har det kärvt, vilket vi har fått till oss innan men att mötas så här över en kopp kaffe och få ta del av företagarnas historier ger en ökad och fördjupad förståelse på att nu måste vi komma till skott med Ale Torg men självklart också med övriga Nödinge och egentligen hela Ale kommun säger Johan Nordin.
Så klart var kvällens hetaste potatis den senaste återvandringskampanjen som de styrande partierna, Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Framtid i Ale, valt att lägga fokus på. Ja, den har ju blivit väldigt uppmärksammad både nationellt, regionalt och lokalt. Hela måndagen pratades det om detta på P4 Göteborg och såklart har det inte undgått någon, säger Dennis Ljunggren. Tyvärr är det inget jag som oppositionsråd vill att mitt Ale skall bli uppmärksammat för. Jag vill att alla i Ale ska kännas så välkomnande som det känns här ikväll, gôtt häng, trevligt sällskap, många frågor, nyfikenhet, mycket skratt och såklart intressanta diskussioner. Sånna här kvällar gör att det känns kul att vara politiker, att få möta och träffas under så här trevliga och avslappnade former värmer mig. Det får mig att tro på framtiden och på att fler och fler får upp ögonen för att tillsammans är vi starka och tillsammans gör vi skillnad.