Synd att Moderaterna i Ale säger nej

– I Munkedal har de röstat för Matlagning i hemmet

100 % är mer nöjda med Matlagning i hemmet än med kylda matlådor;

Synd att Moderaterna säger nej till ökad kvalitet och guldkant!

Det är inte utan att Moderaternas nya påhopp verkar ganska desperat. Man pratar i sin egen insändare emot sig själv. Först hävdar man att allt är halvfabrikat och sedan säger man att personalen i Munkedal skalar potatis. Följaktligen kokar och serverar man sedan denna potatis till de äldre.

Ibland med Mamma Scans köttbullar, om det är det som den äldre har valt att köpa hem, ibland med hemgjord pannbiff. Precis som hemma hos dig eller mig. Jag tror att de flesta av oss ibland lagar halvfabrikat till exempel falukorv. Men korvstroganoff hemma hos mig, med chilisås och dijonsenap är inte samma som hemma hos min syster med ketchup och soja. Och det är just det som är poängen, man ökar inflytandet över hur man vill ha sin mat tillredd och kryddad.

Idag får de äldre kylda matlådor värmda i micron varje dag. Moderaterna hävdar, helt felaktigt, att Matlagning i hemmet  innebär att man ”bara värmer Dafgårds”. Det är helt enkelt inte sant. Ibland blir det mat som tar lite längre tid och ibland lite kortare. Både beroende på tidstillgång och på de äldres egna val. De äldre väljer själva vilka råvaror de köper hem och står för kostnaden på samma sätt som man idag betalar för de kylda matlådorna.

Självklart blir det inte matlagning som är precis som när man själv kunde laga den. Det är däremot en kraftig förbättring från att bara ha de kylda matlådorna att välja på. Det tycker åtminstone 100 % av de pensionärer i Munkedal som har fått de kylda matlådorna utbytta mot Matlagning i hemmet. Synd att Moderaterna är emot samma förbättring i Ale.

Konstigt också att Moderaterna i Munkedal har röstat för Matlagning i hemmet om de tycker att det är så dåligt?

Paula Örn (S)

Kommunalråd